Actie Kerkbalans

Van zaterdag 15 januari tot zaterdag 29 januari 2022 doen weer 2.000 kerken mee aan Actie Kerkbalans.

Duizenden vrijwilligers zamelen geld in voor hun plaatselijke kerk. Voor iedereen is de kerk op een andere manier van waarde. Parochies en gemeenten krijgen geen subsidie. Om te kunnen bestaan hebben kerken een financiële bijdrage nodig van hun leden. Zo blijven ze van waarde voor hun leden en de samenleving. Voor organisatoren en kerkrentmeesters biedt deze website inspiratie en praktische tips om Actie Kerkbalans in hun eigen kerk te organiseren. Klik hier voor meer informatie over de landelijke Actie Kerkbalans.

St. Stephanuskerk Borne:

Gister, vandaag… en morgen.

De St. Stephanuskerk wil ook in de toekomst van betekenis zijn voor mensen in Borne die verdieping en ontmoeting zoeken.

Parochianen willen gastvrij en uitnodigend zijn voor jonge mensen die hun leven nog voor zich hebben, en voor hen die God nog niet kennen. Kerk-zijn kost geld en daar is uw steun bij nodig. Wilt u ook dat onze kerk kan blijven doen waar ze al eeuwenlang voor staat?

Geef dan vandaag voor de kerk van morgen.

Wilt u weten wat de baten en lasten van onze parochie zijn? Dan kunt u deze hier vinden op de volgende ANBI-website

Hoe kan ik deelnemen?

U kunt deelnemen aan de Actie Kerkbalans bestemd voor de St. Stephanuskerk door het overmaken van een financiële bijdrage. Het overmaken van deze bijdrage kan op verschillende manieren:

  • door een envelop (bij voorkeur met uw naam erop) met contant geld te deponeren in de bus achter in de kerk of deze bij het secretariaat af te geven;
  • door gebruik te maken van acceptgirokaart die u als parochiaan van de geloofsgemeenschap begin februari zult ontvangen;

  • door met elektronisch bankieren een bedrag eenmalig of periodiek elektronisch over te maken naar: NL48 INGB 0003 9572 41 tnv RK Parochie HH.JJ. Vermeld in de  omschrijving Kerkbijdrage St.  Stephanus Borne.
  • door het scannen van onderstaande QR-code met de camera app op uw mobiele  telefoon voor het openen van een RABO betaalverzoek.