EUCHARISTIE

De Eerste Heilige Communie is de eerste volledige deelname aan de eucharistieviering. Als zodanig is de Eerste Heilige Communie ook inderdaad, na het Doopsel en het Vormsel, de voltooiing van de christelijke initiatie. Oorspronkelijk vormen deze drie stappen van de christelijke initiatie ook één ritueel, zoals je nu nog kunt zien in het ritueel van het Doopsel van volwassenen. In onze kerk zijn deze drie stappen uit elkaar gehaald.

Bron: www.katholieknederland.nl

Als uw kind in groep 4 van de basisschool zit, kan uw kind deelnemen aan de Eerste Heilige Communie. Is uw kind ingeschreven op een Rooms Katholieke basisschool in onze parochie dan zal uw kind meedoen in de groep. De vieringen worden voorbereid door kerk, ouders en school.
Is uw kind ingeschreven op een andere basisschool of op een school voor speciaal basisonderwijs dan kunt u contact opnemen met het secretariaat van onze geloofsgemeenschappen, om uw kind deel te laten nemen aan de voorbereiding op Eerste Heilige Communie.

Aanmelding deelname

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Secretariaat HH. Jacobus en Johannes  – Tel. 074 – 266 1310 / 0639 603 580.

Klik hier voor de informatie over de opgave voor de Eerste Heilige Communie 2022.