HUWELIJK

Er is een gezamenlijke huwelijksvoorbereiding voor de drie parochies. Tijdens deze huwelijksvoorbereiding gaan toekomstige echtparen met elkaar in gesprek over hun motivatie om het sacrament van het huwelijk te ontvangen en over de betekenis van geloof en kerk in hun leven. Tevens wordt tijdens deze voorbereiding de huwelijksviering voorbereid.

Twee leden van het pastorale team zullen deze avonden begeleiden en de derde avond hebben de bruidsparen een persoonlijk gesprek met de priester die het huwelijk zal inzegenen.

Algemene info Huwelijk

In alle opzichten lijkt het christelijk huwelijk op het huwelijk in het algemeen. Toch zijn er wezenlijke verschillen. Want het christelijk huwelijk is een sacrament. En als sacrament is zij als het ware een verheffing van het huwelijk in het algemeen: zij verheft het huwelijk tot een werkelijkheid waarin Gods liefde zichtbaar wordt.

Bron: www.katholieknederland.nl

Als u wilt trouwen in de kerk, kunt u een afspraak maken voor uw huwelijk. Deze afspraak moet ruim 6 maanden vóór de geplande datum gemaakt worden. Dit voorkomt dat er al andere afspraken zijn voor de door u gewenste dag met een ander bruidspaar, met zangkoren of de zangers. Door onderstaande links aan te klikken kunt u zich thuis al gedeeltelijk voorbereiden op de keuze van lezingen, gebeden of teksten, die in uw huwelijksviering gebruikt kunnen worden. Met de priester die uw huwelijk sluit, kunt u de viering definitief samen vorm geven.

voorbeeld teksten

Liturgie – Openingsgebed – Eerste_Lezingen – Evangelielezingen – Voorbeden – Eucharistische_gebeden – Slotgebed – Bijlagen_teksten