De Schöp moet op de schop

CROWDFUNDING MARIAKAPEL KOPPELSBRINK

De Mariakapel en bijbehorend park vormen een oase van rust, ontmoeting, saamhorigheid en bezinning in Oud Borne. Per dag komen er gemiddeld 80 mensen in de Mariakapel. Het aantal wandelaars, dat het park bezoekt, zijn er nog veel meer. De laatste jaren is het ook gebruikelijk dat families na een crematie de bloemstukken naar de Mariakapel brengen. Regelmatig ligt de kapel vol met bloemen en hangen aan alle beschikbare haakjes prachtige bloemstukken.

Momenteel zijn ruim 30 vrijwilligers dagelijks actief bij de Mariakapel. Iedere dag wordt de kapel bij zonsopgang geopend en in de avond weer gesloten. Er wordt schoon gemaakt, kaarsen worden bijgevuld en bloemen worden tot in de puntjes verzorgd. Daarnaast wordt ook het groenonderhoud van het park door de vrijwilligers gedaan. Hieruit ontstaan dan weer nieuwe initiatieven zoals een buurtbarbecue en stukje sociale controle om vandalisme te voorkomen.

Achter in het park staat een oude betonnen container die wordt gebruikt als opslagplaats voor kaarsen, gereedschap en materialen. De Schöp is enkele tientallen jaren geleden geplaatst en nu dringend aan vervanging toe. De berging is te klein en er is sprake van lekkage en verzakking.

Een nieuwe bergschuur is noodzakelijk om dit mooie plekje te behouden voor de Bornse gemeenschap.

De totale kosten belopen ruim € 40.000,-. Zoals de Mariakapel in de jaren 50 is gebouwd door de vrijwilligers, zo zal de nieuwe Schöp ook door de vrijwilligers worden gebouwd. Dit bespaart de helft van de totale kosten. Echter de materiaalkosten moeten nog wel gefinancierd worden. Voor de resterende € 20.000,- is deze crowdfundingscampagne opgestart.

U kunt ons helpen door te doneren. Ook hebben wij een leuke beloning voor de donateurs,

Doet u mee?

Beloningen

Donatie € 15.-   : Speciaal gemaakte Noveenkaars Mariakapel

Donatie € 30.-   : Twentse Mariakapellengids

Donatie € 250.- : Originele ets Mariakapel van Willemien Holterman