Tentoonstelling: Wie is de man van de Lijkwade van Turijn

•             Wie is de man op het doek?

•             Wat is zijn verhaal?

•             Wat betekent Hij voor mij?

Kom op 20 en 21 april naar de tentoonstelling in de Stefans-Hof.

Hier zullen we proberen bovenstaande vragen te beantwoorden en verder vertellen over de man op het doek.

Wat is de lijkwade van Turijn en wie is de man op het doek?

Als u hierover meer wil weten dan bent van harte uitgenodigd om op 20 en 21 april in Borne de tentoonstelling te bezoeken en te luisteren naar een inspirerende lezing met als thema de lijkwade van Turijn.

In de lezing wordt verteld over dit uniek linnen doek waarin de beeltenis is te zien van een man. Deze man stond beter bekend als Jezus van Nazareth die na zijn dood is gewikkeld en begraven in dit doek. Op de tentoonstelling is een levensgrote replica van de echte lijkwade met ook een aantal replica’s van relieken zoals o.a. de doornenkroon, kruisigingsnagels en een martelwerktuig. Aan de hand van deze voorwerpen willen we u na laten denken over het verhaal van Jezus, wat het voor betekenis heeft en waarom Hij is gestorven.

Zoals al eerder is benoemd is er een indrukwekkende replica van de lijkwade. De echte lijkwade is zoals de naam al verklapt, sinds 1578 te vinden in Turijn. Het doek heeft een lange geschiedenis en is door de jaren heen aan de hand van verschillende soorten onderzoek gecontroleerd op zijn authenticiteit. Zo heeft men bijvoorbeeld destijds een stukje  

van het doek geanalyseerd om zijn leeftijd te verifiëren. Daarnaast zijn er ook zanddeeltjes op het doek gevonden en is aan de hand van de chemische samenstelling geconstateerd dat het uit Jeruzalem afkomstig is. Bent u nieuwsgierig geworden? Tijdens de lezing zullen we hier meer over vertellen.

De entree van de tentoonstelling en de lezing is gratis. Voor een tegemoetkoming in de kosten wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd.

Voor verdere informatie en andere data kunt u de website bekijken: www.lijkwade.org

Openingstijden tentoonstelling: zaterdag 20 april 14-16 uur

en zondag 21 april 11.00- 16.00 uur.

Lezing: zondag 21 april 11.00 uur