Yunus Emre Moskee Almelo

Wandelend door Almelo zie je aan de rand van het stadscentrum een witte toren boven de huizen uitsteken. Het is de minaret van de Yunus Emre Moskee. Zodra je de gebedsruimte binnenstapt, bevind je je in een betoverend schouwspel van kleur en licht. De muren zijn versierd met prachtige tegels met bloemenmotieven en eindeloze geometrische patronen. De koepel van de grote zaal is groen gekleurd en vanuit het midden hangt een enorme kroonluchter. Deze schitterende lamp en het patroon in de tegels zijn niet alleen ter decoratie, ze hebben een speciale betekenis.

Openingstijden

Woensdag en donderdag 10.00-17.00 uur       

Vrijdag 14.00-18.00 uur            

Zaterdag en zondag 12.00-17.00 uur  

Gesloten op maandag en dinsdag        

Bezoekers zijn tijdens het gebed van circa 30 minuten van harte welkom op het balkon.

Kijk op de website van de moskee voor de gebedstijden: www.almelocami.nl