Proces zaligverklaring van broeder Everardus Witte officieel heropend

Het bisdom van ’s-Hertogenbosch heropende dinsdag 20 juni 2023 officieel het zaligverklaringsproces van de franciscaanse broeder Everardus Witte. De zaak van het ‘heilig bruurke van Megen’ stond sinds 1971 in de ‘pauzestand’.

Het graf van broeder Everardus Witte.

'Mensen stoppen gebedsverzoeken tussen de vingers, in de mouw en waar ook.'

Daarmee heropent de bisschop officieel het proces van eerbiedwaardig- en zaligverklaring van broeder Everardus Witte (1868-1950), beter bekend als ’t Heilig Bruurke van Megen.

Dat proces werd in 1971 formeel gepauzeerd, maar wordt nu weer nieuw leven ingeblazen.

Portier en huisschilder

Volgens velen, in ieder geval volgens de Megense stichting Everardus Witte Fonds, verdient ’t Heilig Bruurke of het ‘levend gebed’ zijn zaligverklaring. Het fonds zegt te hebben vastgesteld dat broeder Everardus nog steeds heel veel mensen steun geeft. Hij wordt gezien als een heilige. ,,Wij vinden dat we als minderbroeders nu moeten bewerkstelligen dat hij zalig wordt verklaard”, aldus broeder Hans-Peter Bartels van het Everardus Witte Fonds.