Viering van de Eenheid in de Oude Kerk te Borne

Jaarlijks wordt in de maand januari de Week van gebed voor Eenheid van christenen gehouden. In deze week bidden christenen samen voor eenheid. Deze gebedsbeweging begon al ruim 150 jaar geleden en wordt wereldwijd gehouden. Dit jaar vindt de gebedsweek plaats van 16 t/m 23 januari.

Aan het einde van deze week zal er op zondag 23 januari een Oecumenische viering plaatsvinden in de Oude Kerk te Borne. Deze begint om 10.00 uur. Door de corona beperkingen is deze viering zonder publiek en wordt daarom live uitgezonden via deze link: www.kerkomroep.nl/#/kerken/12316 . Hier zal de viering ook later nog te zien zijn.

Het thema van de viering is ‘LICHT IN HET DUISTER’, waarbij we stil staan bij de ster van Bethlehem die schijnt in de duister en ons de weg wijst naar Jezus.

Christenen uit het Midden-Oosten hebben deze viering voorbereid. Zij leven in kleine, kwetsbare gemeenschappen in die regio, waar conflicten telkens weer oplaaien. Voor hen is de ster van Bethlehem een teken dat God met zijn volk onderweg meegaat. De voorgangers zijn ds. Carla Borgers, Laurens van Urk en Rob Hoogerhuis.

Kinderen en jongeren kunnen ook meedoen door:

  • Zondag te kijken naar de on-line viering om 10.00 uur; er wordt een filmpje getoond waarbij kinderen op zoek gaan naar puzzelstukken waar ze samen een ster van maken.
  • Een ster te downloaden op www.pgborne.nl/licht, versier hem en hang hem ergens op.
  • Kaarten te maken of een brief te schrijven voor jonge mensen die oneerlijk gevangen zitten of worden bedreigd via Amnesty International. Lees meer op www.pgborne.nl/licht.

Raad van Kerken Borne-Hertme-Zenderen