#RedWednesday

Op woensdag 24 november vraagt Kerk in Nood middels de actie #RedWednesday aandacht voor de mensen die niet vrij zijn om te geloven. Wereldwijd worden mensen gediscrimineerd of zelfs vervolgd vanwege hun geloof. Na een prachtige editie op 25 november 2020 waaraan 119 Nederlandse kerken meededen, vraagt Kerk in Nood in 2021 opnieuw aandacht voor hun lot. 

Een belangrijk aspect van #RedWednesday is het wereldwijde karakter. In 2020 wisten we met RedWednesday® ruim 400 miljoen mensen wereldwijd bewust te maken van dit vergeten mensenrecht. In Nederland deden maar liefst 119 kerken mee. In 2021 sluit ook onze parochie aan bij dit initiatief en zullen we de kleur rood uitdragen. Rood is de kleur van de martelaren en daarom dé kleur om aandacht te vragen voor vervolging omwille van geloof. Draag op #RedWednesday rode kleren, krijt uw stoep rood (als dat mag) of laat uw omgeving op andere wijze nadenken over de martelaren van vandaag... 

Voor meer informatie over #RedWednesday bezoek de website van Kerk in Nood: https://kerkinnood.nl/redwednesday/