Gebeuren wonderen werkelijk?

Bij Pasen horen eieren. Zoveel weet de gemiddelde Nederlander. Niets mis mee, ik heb er heerlijk van gegeten. Verscheidene! Sommigen Nederlanders zullen echter ook zeggen dat het feest gaat over de leerlingen die op Pasen weer grond onder de voeten voelden. Geloof jij in dit wonder of geloof je alleen in wat je rationeel kunt verklaren?

Of komen we met Pasen tot geloof? Het is een hele uitdaging. Ik weet het. Met Pasen is er een grote steen; de steen die de ingang van het graf bedekt. Koud, zwaar en zonder leven; de steen die onderstreepte dat Jezus werkelijk dood en begraven was. Maar de steen was weggerold en het graf was leeg. Alleen de attributen van de dood waren nog zichtbaar.

Wie kan geloven in een wonder, die mogelijkheid in zijn geest niet uitgesloten heeft, gelooft in het wonder dat Jezus leeft! Ook in iedere relatie speelt dit een rol. Je kunt niet alleen afgaan op ratio, aftellen en berekenen, het gaat om inleven, om liefde, om iets dat overstijgt.

We worden uitgenodigd het wonder te zien, te geloven in de Heer die de dood overwint, die in ons leven wonderen kan bewerken en allen laat delen Zijn nieuwe leven.

Pastoor Jurgen Jansen