#Ikbenervoorjou

Zo luidt het thema van het muziekspektakel The Passion, dat dit jaar alsnog op Witte Donderdag vanuit Roermond wordt uitgezonden. Tijdens het programma wordt op een eigentijdse manier het lijdensverhaal van Christus uitgebeeld. Het thema heeft een diepe religieuze betekenis, doordat Christus voor ons mensen geleden heeft en gestorven is. Na zijn verrijzenis zei hij tegen zijn leerlingen: “Ik ben met jullie, alle dagen, tot aan de voleinding van de wereld.” Het zijn zelfs de laatste woorden van Jezus in het evangelie volgens Mattheüs.

Daarnaast is het thema #Ikbenervoorjou natuurlijk ook een oproep aan ieder van ons om tegen onze naasten te zeggen: “Je bent niet alleen, ik ben er voor je.” Juist in deze tijd, waarin veel mensen de gevolgen van de coronapandemie in hun dagelijks leven ondervinden, is het goed als ze ook weten dat ze er niet alleen voor staan. Ze mogen een steun in de rug ervaren. Van ons als hun naasten en van Christus, die vanuit de hemel meewerkt. #Ikbenervoorjou.

The Passion vanuit Roermond is op Witte Donderdag (1 april) om 20.30 uur te zien bij KRO-NCRV op NPO1.