Nieuwjaar, wat heb je als verrassing?

Met een goede hand en drie hartelijke zoenen hebben we elkaar vorige jaar een "Gelukkig Nieuwjaar" gewenst. Niet wetende wat het jaar 2020 ons zou brengen… Dit jaar wensen we elkaar met dezelfde hartelijkheid elkaar een "Gelukkig Nieuwjaar", maar zonder hand en zonder zoenen. Maar we zijn er allen van overtuigd dat 2021 een beter jaar wordt. Verschillende plannen zijn voor één jaar in de ijskast gezet, zo ook binnen onze parochie. De werkgroep jongeren had het plan om het jaarlijkse jongerenkamp niet alleen voor onze eigen parochie te organiseren, maar ook voor de twee samenwerkende parochies. De werkgroep Onze Vitale Parochie had een heel programma met activiteiten om parochianen elkaar te laten ontmoeten naast de weekend vieringen. Maar helaas…

Nu kijken we weer vooruit en bekijken wat er in 2021 wel weer mogelijk is. Samen met onze nieuwe pastoor zal ook het parochiebestuur dit jaar stappen vooruit gaan zetten. Afgelopen jaar hebben we afscheid genomen van leden en er zijn ook nieuwe leden toegetreden. Het parochiebestuur bestaat nu, naast onze pastoor, uit de zes personen: Huub Verdonschot (secretaris), Fons Simons (penningmeester), Frank Mars, Stephanie Jansen-Kosterink, Johan Kleissen en At Bos. 

Tot 1 januari was er ook een zevende lid: Kees Veringmeier. Maar hij heeft zijn functie neergelegd. Wij zijn Kees meer dan dankbaar voor alle jaren van inzet, eerst als secretaris en later als vicevoorzitter! Kees bedankt!

De eerste stap die we als parochiebestuur dit jaar gaan zetten is de zoektocht naar nieuwe bestuursleden en het aanstellen van een nieuwe vicevoorzitter. We hopen u in de volgende editie van de Kerkwijzer hier meer over te kunnen vertellen.

Ik begon deze bijdrage met de zin uit een lied wat ik als lid van het kinderkoor altijd zong tijdens de viering van oudjaarsavond in de voormalige H. Theresiakerk. Graag sluit ik af met de laatste zinnen van dit lied. Want of 2021 een "Gelukkig Nieuwjaar" wordt hebben ook zelf in onze hand.

Nieuwjaar, wat bracht je voor ons mee?
Is het wel wat goeds of bak je ons een poets.
Heb je soms een leuk idee?
Breng ons maar een boel geluk en voorspoed,
maak maar eens een koninklijk gebaar.
Heus, we zullen zelf ook ons best doen
voor een gelukkig nieuwjaar!

Stephanie Jansen-Kosterink