Een klinkende start voor de Actie Kerkbalans

In Borne en Hertme luiden op zaterdag 16 januari om 16.00 uur de klokken van de St. Stephanuskerk en de H. Stephanuskerk. Zo luiden deze kerken letterlijk de Actie Kerkbalans in, een actie om een financiële bijdrage voor de kerk op te halen. Dankzij Actie Kerkbalans kunnen onze kerken functioneren en kunnen wij onze maatschappelijke functie blijven vervullen. Onze parochie krijgt geen subsidie en hebben daarom een financiële bijdrage nodig van onze parochianen om te kunnen bestaan. Zo blijven we van waarde voor onze parochianen en de samenleving.
Het thema van de Actie Kerkbalans van dit jaar is “Geef vandaag voor de kerk van morgen”.

Het afgelopen jaar is ook voor onze parochie een lastig jaar geweest. Vieren kon alleen nog in kleine groepen en met het in achtnemen van de geldende maatregelen en andere activiteiten om elkaar te ontmoeten konden helaas niet doorgaan. Hierdoor ervaren wij als parochianen minder nabijheid, maar hierdoor waren er ook minder inkomsten. Gelukkig kunnen de tekorten van dit jaar opgevuld worden met de gulle giften uit het verleden. Maar de parochianen van morgen hebben ook recht op deze financiële ruimte, zodat zij onze maatschappelijk functie kunnen blijven vervullen. Laat onze kerken ook voor de volgende generaties een baken zijn.
Begin volgend jaar ontvangt U een uitnodiging om vandaag te geven voor de kerk van morgen.

We hopen dat we op uw gift kunnen rekenen, want kerk zijn we samen. De actieperiode van de Actie Kerkbalans loopt van 16 januari tot en met 30 januari 2021.