“Schitter als een ster!”

Helaas hebben de communicanten nog geen Eerste Heilige Communie kunnen doen vanwege de corona tijd. Maar het was wel een feestje om elkaar voor de zomervakantie weer te kunnen ontmoeten. In onze drie parochies hebben we vijf communietrajecten om de kinderen voor te bereiden en we hebben elke groep in tweeën gedeeld en zo konden we op 10 momenten toch nog samenkomen. De bijeenkomst ging over “Jezus maakt heel”. Hoe passend bij deze verwarrende tijd, ook voor de kinderen. We hebben het verhaal van Marcus 2, 1-12 gelezen en het er over gehad dat Jezus fouten kan vergeven maar wij ook elkaar moeten vergeven als we boos zijn geweest. Het verhaal gaan ook over vriendschap en dat wij vrienden nodig hebben en wij als vriend van Jezus ook een opdracht hebben, zeker in deze tijd, om een lichtje te zijn voor iemand anders.

De kinderen hebben een lichtje gemaakt dat ze aan iemand ander kunnen geven die wel een lichtje kan gebruiken. Oma, die alleen in het verzorgingshuis is, mijn tante die ziek is, voor de mevrouw in de straat waar wij nu boodschappen voor doen. 150 kleine verhaaltjes voor mensen die een lichtje nodig hebben. Zo zijn er door onze communicanten 150 lichtje aangestoken en doorgegeven in onze wereld.

Aan het begin van de bijeenkomst steken wij altijd een kaars aan en aan het einde hebben we nogmaals gebeden voor alle mensen waar wij een lichtje voor gemaakt hebben en voor de mensen van wie wij houden.

Het was weer goed om elkaar te zien. Aan het einde hebben alle kinderen een sleutelhanger met de tekst “Schitter als een ster” en een mooie kaart ontvangen. Na de vakantie hopen we verder te kunnen gaan met de voorbereiding en samen met de kinderen in de eerste zes weken van 2021 de Eerste heilige Communie feestelijk te kunnen vieren.

Werkgroepen Eerste heilige Communie en het pastorale team