Wereldmissiedag van de kinderen

Begin oktober vieren we in de katholieke kerk Wereldmissiedag van de kinderen. Dit jaar in Hertme op zaterdag 6 oktober om 19.00 uur met een gezinsviering in samenwerking met de basisschool St. Aegidius.
Overal ter wereld helpen kinderen andere kinderen. Dat doen ze door van hun zakgeld een beetje opzij te leggen en in het spaarzakje van MISSIO te doen. Dat kun jij ook doen! Dit jaar helpen we de kinderen in Noordoost-India. De school in het bergdorp Yangte heeft geen computers of digiborden. Maar de kinderen en hun ouders zijn blij dat er een school is. Want dat betekent dat de kinderen later een beroep kunnen kiezen en een baan krijgen. Ze willen graag een nieuwe school bouwen. Het is wel moeilijk om leraren te vinden voor de school. Het dorp Yangte ligt erg afgelegen in de Himalaya.