Kledinginzameling Hertme

Van maandag 23 tot en met zaterdag 28 september 12.00 uur vindt in Hertme de kledinginzamelingsactie van Sam’s kledingactie voor Cordaid Mensen in Nood plaats. Goede, nog draagbare, kleding, schoeisel en huishoudtextiel kunnen in gesloten plastic zakken gebracht worden naar de garage nabij het Theaterhoes van het Openluchttheater in Hertme. De opbrengst van de najaarsactie van de ingezamelde kleding gaat naar een ontwikkelingsproject van Cordaid in het door burgeroorlogen en aanhoudend geweld ontwrichte Jemen.

Grootste humanitaire ramp: Sinds het begin van het conflict in 2015 in Jemen blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemenieten worden geconfronteerd met meerdere crises, waaronder gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten.
Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld. Ongeveer 80% van de bevolking - 24,1 miljoen mensen - heeft behoefte aan humanitaire hulp, waaronder 14,3 miljoen mensen die in levensgevaar zijn. Sinds juni 2018 is dit aantal mensen gestegen met drie miljoen. Kwetsbare bevolkingsgroepen in 230 van de 333 districten zijn blootgesteld aan hongersnood. Hier is noodhulp nodig om een grote dreigende catastrofe te voorkomen.

Levensreddende noodhulp: Cordaid biedt de meest kwetsbare mensen, zoals kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden levensreddende noodhulp. Voor hen dreigt de hongerdood het eerst.
Momenteel zorgt Cordaid samen met de lokale Jemenitische-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode en delen we hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en geld voor onderdak.

Projecten: Voor meer informatie over het werk van Sam’s Kledingactie, de projecten die zij ondersteunen en over wat er wel en niet mag worden ingeleverd kunt u terecht op www.samskledingactie.nl