Ieder kind verdient een thuis

Elk jaar, gedurende de Mariamaand, wordt op de dinsdagavond om 19.00 uur een Maria-viering gehouden bij de Mariakapel op de Koppelsbrink. Dit jaar is afgestapt van het traditionele rozenhoedje. In plaats daarvan kreeg iedere viering een eigen thema. Zo ook op dinsdag 22 mei. Die avond stond in het thema van: ‘ieder kind verdient een thuis’

Pastoraal werker Carin Timmerman leidde, samen met het kinderkoor ‘Unisono’ en de communicantjes, de Mariaviering. Broertjes, zusjes, papa’s en mama’s maar ook opa’s en oma’s waren aanwezig en deden goed mee. Jong en oud samen een grote opkomst. Bijzonder was het deze keer zeker omdat het voor de eerste keer was dat op deze manier met de kinderen bij de Mariakapel op de Koppelsbrink de Mariaviering gevierd werd. Alle kinderen hadden een bloem meegenomen die ze in een vaas mochten zetten. Ook mochten de kinderen kaarsen aansteken. Dit was nog wel lastig omdat het waaide en ze dus telkens uit gingen. Kinderen zaten vooraan op kleden op het gras. Na de viering was er ranja voor de kinderen en koffie en thee voor iedereen. Gelukkig bleef het deze avond droog.

Wil je meer weten over de viering of het kinderkoor en misschien zelfs wel lid worden van het kinderkoor Unisono’, neem dan gerust contact op met: Carin Timmerman, pastoraal werker (carin.timmerman@gmail.com) of voor het kinderkoor Silvia Oude Vrielink (Silvia-ov@hotmail.com).
Erna Oosterik