Gods volk samen onderweg

In deze tijd zien we steeds meer het wij en zij denken.nIn de politiek maar ook in onze parochies. De angst van verlies die we op vele manieren ervaren. In de Goede Week zien we daadwerkelijk wat ervan komt. Met Palmpasen wordt Jezus binnengehaald als een koning maar op Goede Vrijdag horen we het volk roepen: “Weg met Hem, aan het Kruis met Hem”.
Het is onze opdracht te laten zien in onze kerk en in de wereld dat Hij niet voor niets is gestorven. Wij hebben de opdracht de handen ineen te slaan en te laten zien dat wij één volk zijn dat samen onderweg is om Zijn opdracht in de wereld waar te maken elke dag opnieuw. Dat kost moeite en soms vraagt dat pijnlijke beslissingen.

Maar daar waar wij echt geloven dat de Verrezen Heer voor ons is gestorven en wij in alle verwarring van deze tijd, net als de apostelen in hun tijd, Christus telkens opnieuw in het gelaat van de ander mogen ontmoeten en wij samen op weg gaan naar Emmaus, kunnen wij Pasen vieren en erop vertrouwen dat God zelf met ons mee reist.
Het pastorale team wens u een Zalig Pasen

Carin Timmerman, Pastoraal werker