Vormelingendag

Wie op de zonnige zondagmiddag van 31 maart door het centrum van Borne wandelde kon oog in oog komen te staan met 15 ‘helden en heiligen’ die zich in het centrum en oud-Borne verspreid hadden. Je kon onder andere Franciscus, Willibrordus, moeder Teresa, Bernadette of zelf de paus tegen-komen. Ruim 180 vormelingen met 25 begeleiders kwamen eerst samen in de Stefans-Hof en later in de St. Stephanuskerk om de Eucharistie te vieren. Voorganger was vicaris Ronald Cornelissen met medewerking van het koor Multiple Voices uit Tubbergen.

Van daaruit gingen de vormelingen in groepjes uiteen op vossenjacht, op zoek naar de helden en heiligen. Bij het raden van de persoon kreeg elk groepje een letter waarmee ze een puzzel konden oplossen. Tegen 15.00 uur ging de hele groep naar het Dijkhuis voor een spel en dansoptreden waarbij ze nog een warme snack en limonade kregen. Het was een levendige middag en prachtig te zien dat zoveel jongeren zich verbonden voelen met de geloofsgemeenschappen