Spiegeltje, spiegeltje aan de wand…

De zon heeft in deze februarimaand voluit geschenen, de krokussen laten hun gezicht zien en de terrassen zitten veelal vol. De eerste ijsjes zijn al gegeten en menigeen hebben de winterjassen ingeruild voor een zomerjas. Wie weet heeft u wel meegedaan om u winterjas weg te geven. Heeft u ze zien hangen in de stad Delden in de decembermaand? Het is nog niet zolang geleden dat er een dertigtal winterjassen in Delden werden neergehangen door jongeren met een liefdevol kaartje eraan. Jongeren die betrokken zijn op de samenleving en een gebaar wilde maken naar hun en onze medemensen die het niet zo goed hebben. Die wel een warme winterjas konden gebruiken. Verschillende reacties op deze activiteit zijn er geweest.

De Tubantia met een inspirerend artikel in de krant en een filmploeg voor de jongeren. Maar toch ook reacties van; hier is toch geen armoede, komt het wel op de goede plaats terecht en ja, jassen werden zelfs in een kledingcontainer gedeponeerd! De jongeren hebben ons een spiegel voorgehouden met deze actie. Een spiegel van hun geloofsbeleving. Een spiegel van vertrouwen. Een spiegel van ……

Er is een mooie uitspraak: als de kerk niet dient, dient zij tot niets. Het zou een inspirerend voorbeeld kunnen zijn voor ons allen, om dienend aanwezig te zijn, vanuit ons geloof in het bijzonder midden in onze samenleving. Dat wens ik u en mij toe.

Een diaconale groet,
Ria Doornbusch
Pastoraal werker