Wereldmissiemaand 2018

ETHIOPIË CENTRAAL - In de Wereldmissiemaand oktober staan dit jaar de katholieke geloofsgemeenschappen in Ethiopië centraal. Oktober is van oudsher de Missiemaan. Via de organisatie Missio worden alle parochies gevraagd solidair te zijn met gelovigen elders in de wereld. We horen immers allemaal bij dezelfde kerk.

Dit jaar wordt daarvoor de blik gericht op Ethiopië: de wieg van de mensheid, land van koffie en het geboorteland van de koningin van Sheba. Ondanks modernisering en een groeiende economie behoort Ethiopië nog altijd tot een van de armste landen van de wereld. In het tot voor kort autoritair bestuurde land zorgen etnische conflicten voor toenemende spanningen. Desondanks biedt Ethiopië onderdak aan vele duizenden vluchtelingen.
Met psalmtekst “God is ons een toevlucht en een sterkte” (Psalm 46). Laat Missio ons kennis met het pastorale werk van de katholieke kerk in Ethiopië. Minder dan één procent van de bevolking is er katholiek. De meeste Ethiopiërs behoren tot Ethiopische koptische kerk. Maar de kleine katholieke gemeenschap verzetten veel werk. In de Wereldmissiemaand ondersteunen we hun werk. Meer info op www.missio.nl