Hobby van de pastoor en BBQ-avond

Vrijdag 29 juni werd door het parochie-bestuur een BBQ-avond georganiseerd waarvoor alle parochianen waren uitgenodigd. We mochten 150 gasten verwelkomen in de Stefans-Hof. Nadat Kees Veringmeier iedereen welkom had geheten, gaf hij het woord aan pastoor Marc Oortman. De pastoor hield niet een praatje over geloofszaken en/of de toekomst van de Kerk, zoals velen verwachtten, maar over zijn hobby ‘schilderen’ en hoe hij daar zo toe gekomen was. Aan de hand van zijn gemaakte schilderijen, verschillend in formaat, liet hij eenieder kennis maken met de composities en kleurenpracht. Hij stelde zijn neefjes via het doek aan ons voor en vertelde hoe moeilijk soms het licht of juist de schaduw op het doek weer te geven is. We moeten zeggen dat de schilderkunst van de pastoor bepaald niet onverdienstelijk te noemen is.

Na deze presentatie opende Kees, na enkele huishoudelijke mededelingen, de BBQ die buiten met fantastisch weer in de tuin van de pastorie door de mensen van ‘de Kiekepan’ werd verzorgd. Ondanks dat we met 150 personen waren verliep alles op rolletjes. Er was meer dan voldoende en voor elck wat wils.
We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde avond. Met dank aan het organiserend comité