Ons’ Lieve Heer op Solder

Als vervolg op het uitstapje naar de Mariatentoonstelling in mei, organiseren wij vanuit de drie parochies een bezoek aan het museum in Amsterdam: Ons’ Lieve Heer op Solder. De katholieke Jan Hartman is zo succesvol als ondernemer - hij zit in de linnenhandel en int accijnzen op wijn –dat hij op 10 mei 1661 in staat is om dit huis aan de Oudezijds Voorburgwal en twee aangrenzende steegwoningen te kopen. Onmiddellijk begint hij met een flinke verbouwing van de panden. De zolders van de drie huizen laat hij samenvoegen tot een katholieke huiskerk.

Dit is de kerk waarnaar het museum is genoemd:Om kennis te maken met deze bijzondere kerk willen wij u uitnodigen om vrijdag 3 november 2017 met ons mee te gaan. Maximaal aantal deelnemers: 16 Wie het eerst komt, het eerst maalt, VOL is VOL. We vertrekken vanaf station Hengelo. Opgave bij: Mevr. B. Horck. Tel. 074-349 22 12 Email: contact@pastoraalteam.nl